Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lärlings löner för de som lär sej nåt.... de andra... lär de sig aldrig nåt eller?


Lärlingslöner för vis(s)a


Borgarbrackorna snackar om ”lägre lön för unga”
Och lärlingslöner
Självklart kan man tycka att
Kommunalråd som är nya
Och ”riksdagsmän”får samma ”förmåner”
När de börjar….

Så vad ska vi tro om dessa
Nyanställda kommunalråd
Landstings politiker
Riksdagsmän
Är de verkligen så värdelösa
När de lärt sej ”jobben” så att
De helt nya får samma lön

Eller lever vi i 2 helt olika världar
De vanliga, ”vi” ska ha lägre lön medans vi lär oss
Men de ”bemedlade” inte behöver samma ”förmån”
Ska vi tänka på att ”de är så mycket bättre”
Enligt dem själva
Eller är jobben så enkla så ”de inte behöver lära sej”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 153 gånger
Publicerad 2011-02-26 08:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO