Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och en liten tjejhoppa


Och en liten tjejhoppa
Är 24 år och kommunalråd
Vilka råd ska en 24 åring ha att ge
Vilken erfarenhet av livet
Av arbeten
Av kunnande
Har hon ö h t haft ett jobb?
Man kan bara beklaga en sån kommun
Där man tror att ”ungdom är bäst”
Ungdomen är bäst, på vissa saker
Men inte alla ggr
Det är lite som att sätta en lärling att leda
ett bygglag.....
Snacka om att Timell och Lenart skulle får mycket
att göra då

Lika sjukt som att ungdomar inte får jobb alls
Är att ge dom för stora förtroenden
Men själv bjäbbar hon och säger
Naturligtvis att hon kan
Men vad vet hon om livet
Och hon hade inte svar på en enda fråga
när hon tillfrågades....
Arbetslivet och kommunala frågor
Annat än det hon hört på KD:s partimöten
Det är en sorglig värld egentligen
Där kompetens inte har med politik att göra
Eller tvärtom
De ska bara se ”jämställt ut”


Tänk er förrsten att en sån hoppa efter kanske 2
valperioder ska ha pension livet ut
snacka om valpstyre... ja eller vanstyre




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 132 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-26 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO