Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mikrolån


Mikrolån
Har inga ”mikrokrav”
Inga ”mikroindrivare”
Snarare tvärtom

Knappast ens vanlig hyffs
De verkar helt enkelt vara som ”indrivare”
Av modell värre
Man lånar ut till ocker räta man stjäl människors hus
Samt andra ågodelar
Råder i åtminstone ett fall var till en flicka
”gå och knulla med den mannen så får du pengar”
Och det har man fått NOBEL pris för

Och man lockar med vissa som man inte ens vet
Om de är sanna, historier om vissa
”som lyckats”
Påminner väldigt mycket
Om de svenska telefon lånen
Det minsta man kan begära är att
”Han betalar tillbaks priset…”

Och han har bevisligen fört över
190 miljoner som han fått i bistånd
från sin ”fina bank” till sitt privata bolag
”Han skrattar väl sej harmynt den fan varje kväll”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-28 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO