Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sen dess har bolagen tagit ut



Elen
Den betalade inte ens våra föräldrar
Utan våra farföräldrar
Sen dess har bolagen tagit ut vinster
Från det som man började investera
I för 100 år sedan

I 100 år har man alltså tagit betalt
För detta
Men ändå ”måste man” idag
Ta ut en massa pengar
För just kablar som i princip aldrig
Nöts ut

Och detta trots att man tjänar miljarder varje år
Och tänk, innan de miljardvinsterna presenteras
Så har man verkligen gjort allt för att få ner dessa
Det vet alla som kan nånting ö h t om ekonomisk planering

Och så säger idioterna att
”elbörsen fungerar”
”Vattenfall 2 hål i väggen”
Men man kanske kan säga
”Vattenfall, hål i huvet på oss politiker
och hål i plånboken för er”
De blir 2 hål de med…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 123 gånger
Publicerad 2011-02-28 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO