Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monolog



Mänskan är en Pellejöns,
kacklar likt ett virrigt höns.
Om vi vänligt överväger:
En procent av allt hon säger
finnes Någon mening i.
Resten är blott "hönseri!"

ORDET, ETT daggdropp i ett skyfallsväder.
Resten: Kacklande, ett kackolorum
ägnat blott för eget forum.

Mänskan är ett lustigt djur,
bygger själv av ord sin bur.
EN procent blir spill, blir över;
spillet är vad vi behöver.

Av allt det andra detta höns,
denna jordens Pellejöns,
bygger burn hon dansar i.

Hon är själv artist och publikum
i sin bur, mänskan; blott ett menageri
i sitt eget spegelglasförsedda rum,

med endast inåtvänt högtaleri!




Fri vers av lärjunge
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-28 18:08



Bookmark and Share


    lärjunge
"vem är narren", frågar du, själsöga, Gudinna ... Jag själv, förstås, som en bland många andra, politiker, tex ...:-)))
2011-04-07

  Lena Själsöga Keijser
denna går att läsas på många sätt
lämnar jag alla tolkningar
utgår jag från att du skriver med dina hjärtvingar vackra

pellejönsen
narren
har mycket att förtälja
ja.... vem var narren

tack för bildväckan

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-02-28
  > Nästa text
< Föregående

lärjunge