Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla kämpar lika hårt.

Som kritvita äggskal,
Som papperstunna tjugofyra karats guldflagor,
Som såpbubblor i luften.
Var och en försvinner vi i nattens mörker
Och var och en återuppstår vi när solen går upp -
Som spöken -
För att gå igenom dagens göromål.
Var och en har ett slagfält i hjärtat,
I hjärnan ett parti poker
På vilket vi har satsat våra sista ägodelar.
Med ett självsäkert leende tar vi beslut som
får lungorna att domna av iskyla
Och undrar hur alla andra gör det
Hur alla andra klarar av det så enkelt.
Så, ibland om natten spricker vi
Som de såpbubblor vi är
Och vaknar på morgonen som spöken.




Fri vers av Bauhaus Fashion
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-28 21:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bauhaus Fashion
Bauhaus Fashion