Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden tagen på min sextioårsdag drygt fyra månader före min älskade Tores bortgång. Han överlämnar sin senaste diktsamling inför barn, barnbarn och ingifta. Stämningen var på topp med god mat, dans, sång, musik och sketcher.


O hur hastigt de fly våra dagar och år.


Smärtsamt ibland att börja rota i gamla album

då minnena ramlar på och tårarna strömmar.

Alltför lätt är det att tappa fokus

på det verkligt viktiga i livet.



"Vad är vårt liv?

En flyktig dröm,

...en rök,

en skugga blott."



Glöm ej

ta vara

på varandra

och att

älska le

och vara glada



En dag

blir för sent

att göra

varandra gott.




Fri vers av Bibbi VIP
Läst 692 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-03-01 00:43



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Det är verkligen sant. Oftast är det väldigt lite som behövs, för att göra en annan människa lite glad.
Hur många gånger har man inte tänkt: jag ringer det där samtalet en annan dag; sen blir det inte av, fast det kanske hade betytt ändligt mycket för den som satt i andra änden o väntade. En liten blomma, ett litet brev, ett sms...
Det finns så många sätt att glädja en smula.
2011-03-06

  Regular
Fina och tankvärda ord
2011-03-03

  aol
så sant och kärleksfullt skrivet
2011-03-02

    wildrosen
tänkvärt... att ta var på livet, det är inte alla givet
2011-03-02

  anits VIP
Så sant och fint skrivet
2011-03-02

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Ja..livet är ganska kort.. kan ibland upphöra abrubt.. Här o nu är det vi lever.., tack för en viktig text..
2011-03-01

  Linda CH VIP
Livet utspelas och man ser på inifrån
som ett barn tittar ut på ett regnvått fönster.
Visa kärlek så mycket du kan!
2011-03-01

    ej medlem längre
Tack för dina så fina, sanna ord Bibbi!


"Vad är vårt liv?

En flyktig dröm,

...en rök,

en skugga blott."



Mina ord till dig:

"Du och jag

på Moder Jord

Vår kärlek, evig

Vi skiljs en dag

Saknaden blir stor

I en annan dimension

möts vi på andra sidan"


Hälsn. Ann
2011-03-01

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Bra skrivet. =)
2011-03-01

    Naji Yaaqoub VIP
Vad är vårt liv!
med tårar och längtan söker man ett svar.
Tack för de tysta känslor och en fin text
2011-03-01

  Eaglemountains VIP
Jo, det känns förunderligt - man märker inte hur fort tiden går.

Och att titta i fotualbum, kan var jobbigt, men också väcka glada minnen, från tider som varit.

Som det sjungs om i sången: I ett fotoalbum där står tiden stilla, mellan pärmarna är allting som förut .....

http://www.youtube.com/watch?v=UYwkJn-RG3g

Tack för denna text.

2011-03-01

  poetryGirl
det är hemskt vad tiden går...
2011-03-01

  mare VIP
Sanningens ord !
2011-03-01

    ej medlem längre
...en dag är det för sent... viktigt att minnas...egna förebråelser har lätt att dyka upp...
2011-03-01

  Eva Helene VIP
Så sant! God påminnelse!
2011-03-01

  walborg
Tack Bibbi!
2011-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP