Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välfärdsamhället ett minne blott


Socialdemokraterna har utsett en ny ledare
Eller har de inte
Eller har de
Eller har de inte
Eller har de
Eller har de inte
Eller har de








Och de andra ledarna rullar sina tummar
I ett sönderslaget rike
En förlorad dröm i det som vissa var så stolta över
En gång i tiden




De behöver i alla fall inte försvara sig för de övergrepp
De kostat landet och gjort mot dess invånare
Det är som en brottningsmatch där domaren bara
Dömer poäng, och motståndaren sitter utanför ringen
För de har inte kommit överens om vem som ska fajtas
Vem ska ta fajten…



Välfärdsamhället
Är dock ett minne blott
För ungdomar utan jobb och
Pensionärer om inte är 40 talister

Många före 1940 och alla efter 1950, är blålurade….
Som vanligt har 40 talist generation skott sej på alla andra




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 111 gånger
Publicerad 2011-03-02 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO