Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsekvensen av kontantlösheten är märklig, men framförallt medför den ett "råare liv" för de utanför och "råara brott" för att lösa "vissa saker"


Kontentan av kontantlös(aktig)heten


Ett kontantlöst samhälle
Kommer att lösa alla problem tror en del
Men de som hamnar utanför
Måste inte bara råna folk på korten
De måste tvinga ur dem koden med

Och allt annat som blir besvärligare
För de utanför
Nu kan de inte ens svartjobba mer
Så de tvingas öka på sitt brottsregister

Men det är nåt som politikerna aldrig kommer att förstå
För dem, finns det inga såna problem
”det är väl bara att skaffa ett jobb” säger dom
Och för dem finns varken hemlösa
Arbetslösa eller utförsäkrade

Och när de inte har inkomst så försvinner även det andra
Som lägenhet, vänner och familj kontaktnät
Ja utom med sina ”olycksbröder och systrar”
Men som sagt, för politikerna
Så finns de inte, så då finns inte problemen heller
Därför så röstar de för ett kontantlöst samhälle…

Politikerna är de verkliga
”INTE SE”
”INTE HÖRA”
”INTE TALA”
Ja i de fall de inte kan dra nytta av
Nån av de sakerna
ALLT är PR för dom…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-05 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO