Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan du?

Kan du se mig för den jag är?
Inte för den du vill att jag ska vara.

Lyssnar du på vad jag har att säga?
Inte bara hör mina ord i otålig väntan på att säga dina.

Kan du sitta tyst vid min sida?
Känner du den intima närheten som uppstår ur avsaknaden av ord?
Eller sitter du orolig och undrar vad jag tycker och tänker om dig.

Kan du hålla om mig hårt?
När det är jag som är liten och svag.

När jag inte längre orkar och vill ge upp.
Kan du då ge mig hoppet åter?

Om jag säger att jag älskar dig.
Stannar du då vid min sida?
Nu och för alltid, no fucking matter what?


Jag älskar dig.




Prosa av Magnus P.
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-05 15:32



Bookmark and Share


  L I V
Ja att lyssna och att höra är så vitt skilda saker. Tyvärr hör vi ofta bara vad andra säger i vårt samhälle av idag istället för att LYSSNA, vara närvarande och engagerade i vad den andra säger. Eftersom jag arbetar som coach har jag jobbat järnet med det här och vet skillnaden som uppstår när vi börjar lyssna på varandra på en medmänsklig och nära nivå.
Och om vi inte lyssnar och kommunicerar fritt i en relation är det dömt att misslyckas redan from day one.
2011-03-06

  Junitvillingen
Fint skrivet!! Att t ex kunna sitta tysta tillsammans och ändå känna sig bekväm & må gott - det är äkta vänskap och kärlek det:-)
2011-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Magnus P.
Magnus P.

Mina favoriter
Snart är bördig jord