Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När änglarna slutat lyssna

Jag går i den kalla vinternatten.
Stjärnklar himmel.
Bitande kyla.
Frasande snö.

Det är ändå varmare än permafrosten i mitt inre.
Alltid kallt, så kallt.

Jag nynnar sakta en vaggvisa för mig själv.
För barnet inuti glasburen, för gudinnan.

Stjärnan faller liksom jag.
På mina bara knän ber jag om förlåtelse.

Men änglarna har slutat lyssna.
Även jag.

Trötta på denna feghet.
Att inte våga vara jag.




Fri vers av Magnus P.
Läst 407 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-14 11:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ingen kan som du skriva om permafrost och glasburar så att det ser vackert ut på ytan....trots smärtan som lever inuti.
2012-12-14

    Niclasdotter
Vackert, sinnessjukt vackert.
2012-12-14

  Hélène
Jag gillar det här.. framförallt från "jag nynnar sakta en vaggvisa" till slutet.
2012-12-14

  sommarmoln
Rader, ord som smärtar att läsa...
2012-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Magnus P.
Magnus P.

Mina favoriter
Snart är bördig jord