Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ser ner mot jorden

Jag svävar där i skyn
ser ner mot mitt fädernesland
dit mina förfäder flyttade fràn Vallonien
och jag ser ner mot jorden

Det jag ser är en orättvisa
en sorts egoism som sprider ut sig
en omänsklig politik som slàr hàrt,
särskilt mot de som har det svàrt

Med mitt örnöga sà ser jag
ett land som sakta förlorar sin värdighet
ett land som man ser upp till
och jag àtervänder till Frankrike

Det som en gàng var mitt hemland
det som förlorades genom àren
det som jag inte längre känner igen
och Sverige känner jag ej igen...

Trots detta sà ser jag ner mot jorden...




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-07 19:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm