Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rening för överhettade!  *ner med barfötter och händer i kylan*




mollmark

 

 

står stilla nu
i dofternas centrum

ett ljud
som skvallrar minnen

 


dov duns

 

 

svartmyr
vassen
bäckens al och kottar

gräsen risen barken kådan laven


vilar i draperande slöja från myr
kantad av otid

myrornas stängda gångar

 

 

mollmark

 

stenarna har inget mönster
skuggan ingen kontur


vida över daggmjuka mossar 
bottenlösa skålar grävts ur

tjärnens källor därunder
dolda strömmar

 

mollmark

 

 

glesa granar dryper

grenen som hördes
fallen vid vindböjd stam vilar
mattans bädd

 


(hann ej denna gång
de hann ej)


jordkrafter spränger i baktakt sina vita

skogsstjärna nattviol
näckros

 

korpens gir
lommens sista strupsång
och svanens svepande flyt över blänket

 

dimman

tjärnen myren skogen
kojan

 

elden

mollmark

 

 

molnen lagt sig

nästa sols strålar viras
dras ned av ljudlösa barr

 

daggens dygder danar
stammarna väntar

 

roten törstar återigen

 

 

mollmark

berget fjärran

vid foten
resterna av sista steget
bränt kalt och redan hårt

 

dagen är på väg
väntan där

 

 

mollmark

 

 

hoovrar måntider

 

stenarna har inget mönster
skuggorna ingen kontur

 

och dammet orkar ej

 

 

mollmark
min mark

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-20 00:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri