Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dobbel

 

*

du spelar med dina drömmar
som insats

 

den slant som slinker igenom
den medalj som mödan förtjänat
den jetong som jaget satsar

du kastar kastet
och väntar

 

myntets snurr

mytens kurr i kosmos
och du bara går där
medan virvlande vindar
vänder dina blad 

drömda dignande demoner
duckar och dömer frihetens fjädrars lätta svep

silverviljor och guldskulder
konstrar i utkanterna av själens konto

i centrum gnistrar det goda
som aldrig nås

en inre fridfull vila i harmoni
den maskopi av medelvärdens möte

 

så till slut landar
din ovilja att välja
ändå där

på kanten

och himlen talar
med halvt stängd mun igen

om glömda galaxers centrum

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-08 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri