" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jo då, ibland kör man dit den själv... *tjofs* och söker något att skylla på; inom ämnet orsak/verkan i "känslornas skuldsanering".




käpp i hjulet

 

*

ångest
mitt mods motsats
följeslagaren med frilans i fångvaktarskap
tvångets trånga tumskruv

 

passagen genom pöbel och publik
panik i pallet
och halsens Ande i ljudlöst skrik

 


när stjälper du bägaren
för att slippa dricka synens sanning
för att slippa möta mörkrets maniska manifestation

vitögat - Olivets glans som speglar din fasa
(när pupillen vägrar dig klarhet)

när stjälper du bägaren
för att slippa våga det som förändrar

 

när blir den odlade tuvan käppen
som hindrar vagnen från att rulla

när blir käppen det stopp
som släpper hästen i sken
galopp med alla krafter i kräng

utan tyglar och du som häng i bygel
slängande ditt huvud på sten och stubbe

 

vitögat

 

ångesten pryglar fram utvecklingens starkaste
käpp i hjulet

modets egen eld på tänd träklubba

 

 

ångest - mitt mods motsats
släckaren av kraft

 

Skaparen av Stillestånd
och förångad känsla torr till fnöske

Skaparen av Oliv - dräparen av beslut
och ögonbindeln som vägrar ditt förstånd

 

käppen i hjulet

 

ryck den knyck den
tänd den och lys din lyckas leende
utnyttja den tyngd som stegrar bröst

 

blyet smälter bäst där blyet
är din gäst

så gjut din lyckas lins

seende på nytt - vinns
med samma kraft som klubban
som hindrar hjulet

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 169 gånger
Publicerad 2011-03-17 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri