Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dubbelmoralismen, lever, sitt eget liv...


Moralen är dubbel


Han var pastor i en rätt stor stad men det gick rykten om att han hade en älskarinna, en skandal som skulle vara förödande. Förödande för hans ställning. Och att skriva om det, som jag gör, skulle av honom och flera andra kallas, förrädande….

En förrädare, en som berättar om saker som inte passar men håller det inte själv
En dubbelmoralist helt enkelt, där dubbelmoralen tar sej speciella former, för han, gift med ett barnbarn till den ”store ledaren”.
Vilken skandal om denna sandal, vars pappa gick ett steg efter ledaren och bar hans böcker, precis som lärarens favorit elev. Vattenkammad med fluga…
Tänk om denna ”favoritledareelevsson” skulle skandalisera hela den kristna delen av rörelsen med att bedra barnbarnet, till den ledaren…

Men det är den som skriver som är ”förrädaren”, att han själv, i sin roll, vägrar skjutsa frun till akuten då hon har ont, i bröstet är en annan sak, kanske…. Och detta trots att han själv för inte så länge sen, fick en riktig smäll i form av, en hjärtinfarkt… ”minnet är kort” ja eller kanske ”kärleken liten” eller möjligen ”dubbelmoralen flödar” och kanske ändå, alla tre…

För att skriva om, eller omtala, eländet, är nästan värre, i alla fall hos de ”rätta rättrogna” än att vara alt skapa, eländet själv…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 156 gånger
Publicerad 2012-06-07 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO