Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem perforerade himlen

 

*

och hon viskade varsamt:

när nöden går bärsärk bland tingen så kurar kosmos
och sammeten vänder sin himmel emot, struken avig
medan väggarnas konst skakat ser på men brevet

måste få gå

 

och ingen penna klarar kampen
med vibrerande fingrars nöje
över skallrande tangeter

när himlen läcker

 

för när jag vänder min sida tror du ändå på fred
och ingen vet om kampen varit eller ens startat
och bara för att du talat sammet så klär jag inte
i spets och tyll när världar brinner och torn rasar

jag klär mig i bly bleck och brons
och därför är leendet långt långt borta

kvar på en bägares sigill

 

medan jag håller emot fallet vägrar marken stå bi
för Himlen är redan spetsad av okända lansar
och ingen kan säga när nästa möte kommer

därav skuggornas ryckiga framfart som släggor
på dammet i hysteriska försök att skingra det

men mörkret vet inte det - mörkret vet inte det

 

för någon som köpt silvervilja för guldskulder
medan havet speglat stjärnfall och drömska månar
smeker endast medfalls där draperingarna dovt
förvillar fallet

och natten kallas endast natt, igen

 

ej det druckna svartas bägare och ej heller
min hands värme därpå kommer få dig förstå
att lansar kastas alltid underifrån


och himlar läcker när världar brinner
och torn rasar

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 763 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-03-10 00:14



Bookmark and Share


  Stjärnöga
underbart vacker!
2011-03-10

  Mr Lindemann VIP
Bra vännen, tänkt och skrivet samt satt på pränt. Ger läsupplevelse. Fint innehåll. Uderbart och så
2011-03-10

  Anna*
Underbart skrivet! Bilderna avlöser varandra och jag ler åt det rika språket som jag tycker så mycket om! Applåder
2011-03-10

  dubbelve
när himlen läcker

läckert!
2011-03-10

  peter markurth
denna gillar jag mkt...
2011-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri