Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innanhavet

 

innanhavet stiger
salt och oförlöst
det spränger i min strupe
innanvinden viskar att egentligen
egentligen så orkar inte jag det här
det är för mycket
alltför tungt att leva med så mycket hat
så bottenlösa avgrunder av oförstående
så vassa rapp av giftigt hån
och likgiltighetens kalla flin som svallkött
kring ett infekterat sår
egentligen
men om jag inte orkar
ska jag dränkas i min egen sorg
jag sväljer
tiger
rätar ryggen och går vidare
jag orkar
än en stund




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-08 20:00



Bookmark and Share


    Tea Alex
Bra beskrivet...ännu en stund orkar man...kan ibland slås av hur hårt det drabbar människor att de ska orka lika mycket hela tiden...ingen förståelse finns för att känslolivet påverkar effektivitet och produktivitet...det finns en tid för allt. Ibland behöver man vila.
2011-03-12

  Suzy med punkterna
Än en stund och sen en stund till.
2011-03-12

  walborg
Går det inte att lämna och gå bara? Låter urtufft.
2011-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag har ofta - den senaste tiden - känt att nu är det bara FÖR mycket.
Men Gud har hjälpt mig igenom.
2011-03-08

  Eva Langrath VIP
Välskrivet jag förnimmer känslan av ensamhet och orättvisa och den inre brottningskampen där man nästa ger upp, men så tar man ändå ett steg till på livets väg.
2011-03-08

  Carola Zettergren
Innanhavet svallar, jo... Det går till en viss gräns sedan sveper det över jorden som en tsunami!
2011-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger