Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

idag andas jag frihet

murarna faller som ett hjärtslag
nu ska jag vara förberedd till det nya
det som var finns som
en blomma på en ö i havet

mitt inre gav det ett frö
jag älskar själens vishet
hon, han eller vi är gudomlig
riktningen du ger utan falskhet

nu är jag fri att möta världen
med ett bättre jag
valen är mina, där kärlek gäller
inget är lätt - men jag är lite klokare nu

att vara ensam med själen gör mig liten
nu ska jag inte svika mitt inre
en fristad där självupptagenheten stjäl tid
min blåögdhet utmynnade en rättslig process

jag vet att du själ är sann och rättvis
men rädslan håller mig kvar
orsak var någon annans

men allt har en mening
många sår får mig på fall
men idag andas jag frihet




Fri vers av Mats Lundqvist
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-11 07:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Lundqvist
Mats Lundqvist