Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sittande på den kalla bron

Sittande på den kalla bron
I bara kallingarna
Sånt som man bara kan göra på landet
Ser gräset som står frostigt
Inser att den som sover som en gris på vänstra sidan
Egentligen är en gris

Det är jag som har en gris i sängen
Grymt grymt, tar en madrass
Och ett sovtäcke
Känns nästan som att de är lättare att dra över
Och mer intressant, än grisen i sängen

Inser att jag är så förbannat trött
På just, den grisen
För grisar älskar inte
De ser inte kärlek
De grymtar bara
Och ser dumma ut
Hon uppfyller alla de kriterierna

Sen tar grisen sej en galt
Och det sker t o m innan jag riktigt flyttat
Galten är betäckare för alla suggor på bygden
Som för tillfälligt är fria
Han är inte nogräknad den galten
Får han bara så kommer han
Och uppenbarligen är varken hon eller
Hennes sugg-kompisar nogräknade med

Fy fan, sen går suggan på galtparad
Med byte stup i ett
En sugga som så stolt förr paraderade och sa
”ja jag skulle då aldrig”
Jojo, där ser man
Men kan man svika i ett
Så är det säkert lättare att svika sin egen utsagda
”löften” med

En ”Billströn” i miniatyr
”ett vallöfte kan man svika”
Det var hennes försvar….
I 100 000 000:rs frågan




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-09 00:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO