Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Definitionen av dig.

 

de första som ser dig definierar dig
namnger dig
och fäster förhoppningar och farhågor vid dig
därefter blir du

det är ytterligt svårt att bli vad ingen såg

alla vill bli sedda
att bli sedd är att bli bekräftad
alla vill bli bekräftade: jag finns!
men
det är definitionen av dig som bekräftas
namnet som är du som blev dig givet

det finns ett glapp här
en reva
en spricka i muren
däri lever den osedda 
lockas fram av ljuset
slinker blixtsnabbt undan som de små ödlorna
när en skugga faller över murkrönet

med definitionen av dig presenterar du dig
när den föraktas och förlöjligas försvarar du den
du tror att den är du
eftersom du var ett barn den gången du definierades 
och det lilla barnet förstod inte andra människors
dolda motiv 

osedd går du genom livet
någon annanstans lever du under jorden
fatta mod!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-13 12:23



Bookmark and Share


    Tea Alex
Människor har många sidor.
2011-03-15

  walborg
Denna normala neuros får vi alla tampas med, tror jag. Mod att utsätta sig för existentiell ensamhet krävs för att bli hel och vuxen.
2011-03-13

  Larz Gustafsson VIP
Här finns dessvärre utrymme för så många förutfattade meningar. Man har stämpeln i högsta hugg och kategoriseringen är sedan ett obestridligt faktum.
Trist att man ska stöpas.
2011-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger