Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en vårvisa.


Våren oss förför!

Våren oss förför!
Vinterns boja lossas.
Blommorna de knoppas.
Allt omkring berör.

Våren oss förför!
med sin stora lust
med sin sav och must.
Allt omkring berör!

Sipporna i backen,
myrorna i stacken.
Allt blir liv igen.

Våren oss förför!
Ingen kyla stör.
Vårens friska vind
leker mot vår kind.

Solens värme smälter
nu den sista snön.
Snart så lövas lunden
av både rönn och lönn.

Våren oss förför!
Flickor i vårkjolar,
bara benen solar,
ler i solens ljus.

Våren oss förför!
Bäckens porl vi hör.
Vårens vackra visa
fåglarna framför.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-13 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson