Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vinterman

Nollväder

En man i gråjacka
ensam på den raka vägen
"med lätt haltande gång",
som det brukar stå
i gamla polisrapporter

På väg

kanske bara på väg
genom dagen
av ännu sovande snö

kanske
till måltiden
med den som väntar
vid brasan

kanske
till älven

för att
falla till botten
med fickorna fulla
av blytyngder




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-13 18:09



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
stegen ekar genom bilden
ändå får jag en upplevelse att blytyngderna gives vingar
floden är vis
och botten
den kan vara så mycket mer än botten
2011-03-13

  thyra
Nollväder, ett fint uttryck för dagar då vädret inte lyser upp tillvaron alls. Alternativen i texten leder från ljus till hopp och sen till en djupdykning. Hoppas att första eller andra alternativet lockade mannen i den grå jackan mest :) Tyckte om din text!
2011-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP