Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Märken för livet

Oftast är man stolt över sina ärr
Sina skador som man har fått, små märken
man vill ha, små märken i en stor strid

Märken som visar att man har kämpat
Att man har gjort nytta
En strid man har längtat till
En strid man har vunnit

Men sedan går det inte som planerat
Något går snett
Något blev så fel

Man kämpar inte för sitt eget liv längre
Inte för något land eller så
Utan för någons annans liv

Ett liv man inte vill förlora
Ett liv man sätter före sitt eget








Märket man får försvinner aldrig
Det stannar kvar
Sitter fast

Påminer
Bränner

Båda lever
Men märket är kvar

Ett märke man inte är stolt över
Ett man inte vill ha
Ett litet frätande märke

Fast man vann
Fast man har kämpat
Så sitter märket kvar








Fri vers av Black Bird
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-13 18:31



Bookmark and Share


  mare VIP
Stark text som berör..
2011-05-01

  cilax VIP
Även de osynliga märken är synliga för den som vet, som har upplevt
Fint skrivet.
2011-04-25

  cilax VIP
Bra, starkt
2011-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Black Bird
Black Bird