Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Våren är på väg längs E18

 

motorvägen är torr och jämn som ett golv
blåelseblå skymtar himlen
mellan lätta tussar av moln
och mitt trötta hjärta som slitit så tungt
genom vintriga dagar
det lyfter
när sol bryter fram över gärden och fält 

bröstkorgen vidgas
jag andas på nytt
andas skogsluft och snösmältningsdoft
längs barrhala stigar
det börjar här
börjar nu
på E18
våren är på väg

förlåt om jag trampar för hårt på gasen
i min längtan till flyttfågelsvingar
jag har hemlängtan
hem till mitt liv






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 263 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-14 21:31



Bookmark and Share


    Tea Alex
PS. Ska skriva också att jag tänker på förlossningar om våren. Det är som om världen föds på nytt. DS
2011-03-15

    Tea Alex
Det går att se på himlen att våren är på väg. Det är ett annat ljus nu. Jag älskar våren, älskar förändringen som ligger i luften. :) Varje år är det som att det är första gången jag får uppleva våren. Första gången jag får vara med om miraklet. Tacka Gud - det är vår! :)
2011-03-15

  Suzy med punkterna
Vackert om längtan och jag känner en smak av frihetens vår
2011-03-15

  Larz Gustafsson VIP
"2-4-6-8 Motorway"!

Hjärtat lyfter verkligen dessa dagar.

"Våren närmar sig city"
2011-03-15

  ULJO
Ja våren är på väg man känner det i hela kroppen.
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger