Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädjen

Känns så ren
varför skulle glädje vara smutsig
den porlar som av vårbäckar
Det är glädje, glädje, glädje!
Ett hav av rent vatten!

Du ler av glädje lik min glädje!

Tack för minuterna med dig!

Tack för samtalen
-de varma-
-de stilla och lågmälda-
då värmen strömmar mellan oss
som osynliga strålar!

Jag vill behålla dem inom mig
Allt annat ska vara tyst
för att jag vill känna din närhet
inne i mitt bröst
Som en varm flod
fyller den mig och
jag vill bara blunda
och minnas...




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnel Pöntinen
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-15 17:31



Bookmark and Share


    maija tuori
sattumalta löysin hyvin puhuttelevan runosi
kaunis ,herkkä tunteilla kirjoitettu ....
2011-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Pöntinen