Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...solen kommer, hönsflocken tar sig ut och livet börjar på nytt...och kampen om vem som egentligen är herre bland hönorna...


Vårtupp

Mötte blicken
fast och stadig igen
efter vinterfrosten

såg honom stå där
på vakt
beredd till strid

med kammen dragen
och klorna skarpa
efter många nätters
hemliga slipning
med insmugglade filar

Tupp
du tupp
din tid kommer

och min

Snart skall vi stå där
öga mot öga
på lagårdsbacken

Och jag skall tacka dig
då igen
för att livet på landet

är på riktigt




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-16 08:59



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Underbart härlig text!
2011-03-16

  Lena Själsöga Keijser
allvar
all var
allvarsam lek
all var sam lek

jo så kan det vara

tack för solstrålebild
2011-03-16

  demonsson
denna säger en hel del om hur det kan vara på landet.höns oc tuppar är roliga och intressanta djur även om vi inte har några. mvh demonsson
2011-03-16

    ej medlem längre
visst är lantlivet härligt med tuppar och höns,stadslivet lockar inte nu.
brukar höra en tupp här i nejderna,isomras hördes han dagligen.
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP