Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gammal, gammal dikt. Året var 1983.




Nytändning

 

inte ord
inga mirakel
fordrar den vardagliga kärleken

i leriga gummistövlar
står den fortfarande kvar bakom min rygg
med ett småleende i ögonvrån
innesluter allt

de nyfödda lammens vingliga kliv
i fårhusets halm när de reser sig
späda knippen av våt hungrig livslust

likaväl som rävens svultna parningsskrik
emot månens nyslipade skära
och den jordiska ångan
över vinterns sista snö
i skymningsljuset

kärleken förklarar sig enkelt
mitt i livet
det är nära till födelsen och döden
nära till dig
nära mig

en armslängd
till livets nödtorft
kroppens och själens uppehälle 





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-16 18:25



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Himlars vad bra denna var! TACK!!!
2011-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att det är en inre rikedom att leva just så där nära.
2011-03-16

    Mymlan.
Bra beskrivning av den äkta kärleken, i leriga gummistövlar!
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger