Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk att det blev vår det året med, 1981. Vi bodde i en liten sommarstuga.. 




Marsväder

marsvinden dånar i skogen
runtom vår stuga
brusar och sjunger
ett nattsvart dånande hav

lenväder
nytvättade stjärnor signalerar vår
kattan kom inte hem ikväll
blåsten far in genom köksfönstrets springor
och rör vid spelkorten på bordet

vi bor i ett bräckligt brädskjul
på ett ensligt klot
fartvind kring öronen
och stjärnkartan över vårt tak

i morgon styr vi rakt in i solen
- ännu en vinter bakom oss!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 162 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-16 18:30



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Och det haglade något alldeles enormt, haglet låg i något som såg ut som riktiga snödrivor på självaste midsommarafton- Minns jag! 1981 var inget vanligt år...
2011-03-21

  Deva
en så optimistisk text sliter tag i en som vårvinden!! Tack för den;-)
2011-03-17

  Larz Gustafsson VIP
Ja, 1981 var ett märkligt år. Minns jag rätt snöade det på 1 maj här i Gävle.

Tycler särskilt om ditt slut: "Ännu en vinter bakom oss!"
2011-03-16

  Drömfångare
Härlig dikt på många sätt och vis!
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger