Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olika vinklar till en mun


det spelar ingen roll om inte
mördaren Kadaffis kulor susar mot dig
eller om du inte var där tsunamin var


rävsaxen
har inga problem att hitta dig ändå 

i den vanliga vardagen där dina dagar är

satt vid bordet
alltings avgörande möte
vältaligheten i min kruttorra mun

bit ihop om din skrangliga värdighet som människa

tills din käke värker släpp inte taget
 då klipps du itu



bordet lyssnade stumt
när jag klämde
ur mig det sista
ordet




en rävsax kan man

bara vrida och

blöda sig ur
det går fast det inte går

när jag stängde munnen

kände jag den
smala
lyckan att jag inte dött


ibland
när man hänger i övertänderna från en klippa
är den enda vingen upp
en flämt av hat






Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 305 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-16 23:48



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
JA, vad rasande bra- Tack den sparar jag!
2011-04-17

    ej medlem längre
nej, det spelar ingen roll. det som spelade roll den här morgonen var att få ta del av dina ord. starka, väl placerade och oerhört igenkännande, inträngande och ofrånkomliga. jag bugar!
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm