Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett minne från flydda dar

Det var en gång

Potatisgrytan stod på,
hackar rött, grönt, gult osv
för mer sovel till maten,
kanske lite prinskorv eller torskbitar.

Röster från barnen fyller köket.
Berättelser om skolan,
"vi o dom o han ba..."
aj, aj, dessa barn
den ena historien vildare än den andra.

-Maten står strax på bordet,
två stycken berättelser på samma gång,
den tredje väljer att sitta tyst
och får isig maten.
- Får man mer, är frågan.

Ja, idag är det semmeldag.
Ett fat med färdiga skapelser i grädde
kommer fram ur kylen...
mammas semlor,
-de bästa i världen.

men så plötsligt är det tyst i köket.
huset verkar nästan tomt,
alldeles tyst....
jo, teven går på..!
Kanske det blir OS - Stenmark i backen,
och plötsligt ett jättevrål!
Han gick i mål,
allra bäst i världen,

I vårt kök står disken och väntar....!

Mer än 20 år senare:
Allt det där var för länge sedan,
idag hör man inga röster,
jag rycker till vid minsta signal
och jag trivs i tystnaden
med mina härliga minnen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnel Pöntinen
Läst 408 gånger
Publicerad 2011-03-17 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Pöntinen