Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hm...

Man skall vara glad
skriva en rad!
Men det räckte inte
det väckte intet!
Man skall skriva stort
vackert och fort
och flott gjort!
Inte komma med ord
de vanligaste på vår jord!
Man skall komma med nytt
inte sånt, som flytt
duktigt folk, som kan
har minsann sig uppåt bytt
det vet ju minsta glytt!
Man skall agera
man ska prestera
man ska leverera!
Man ska bevisa någon teori
få till rätt symmetri
inte hålla på med eget ordtrolleri
det är ju att ge folk fobi
för ordskriveri!
Men man skall ändå vara glad
skriva en ny rad, som en sorts bravad
visa att man kan ta en krevad
liksom en ordens bastonad!
Komma igen, inte bygga upp en barrikad!
Utan bjuda på ordens myriad
så läsaren blir glad
och rycks med, som i en kavalkad!

Snart skall jag skriva en ballade!









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-18 05:54



Bookmark and Share


  Deva
du klarade allt det omöjliga! tack för ett gott skratt;-)
2011-03-25

  Lavinia Röd
Hahaha, ja och allt lyckas du med i denna förträffliga dikt! Snyggt säger nattugglan som nu är på väg till sängs efter en lång natts tröttsam vaka. Tack för leendet jag tar med mig! Nattifnatt!
2011-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt