Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. här ska dansas..




Upp på axeln med dig, Döden

 

 

"Jag är rädd, rädd för dig
du Herr Död som röd och arg här fräser.
Rädd så inga ord jag ser, och ingen mera läser."

 

*

....man sätter honom på axeln vänd bakåt - han är bara ca 30cm hög så inte så tung.
Sen snurar man utav bara attan och gör honom yr, för då kommer han att hålla ännu hårdare och i rena paniken försöka hitta nån att hoppa till....för där vill han inte vara kvar!

 
så gör man, och dessutom.. när man har honom på axeln, och han själv inte ser att man är där - han k-a-n ju faktiskt märka en - så känns det jäkligt angeläget att leva helt plötsligt!

Dansa med Döden. På axeln!

*

 


"... var inte rädd, utan dansa så det står härliga till och slår gnistor under sulorna. Han hoppar i rena förskräckelsen. Sen kommer väckelsen."

 

 






Prosa (Fabel/Saga) av Pot Pourri
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-18 06:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hur det böljar, som det bränns, en eldlåga är denna dikt!
2011-03-19

  Hans Christian
Den här var en av dina bästa !!!! en underbar fart i texten, dansade i sinnet.
2011-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri