Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna 1986. Försök till kommersiell sång.


VÅR I LUFTEN


Luften är fylld med löften om,
vintermörkrets slutliga nederlag.
Kung Bore försökte med hela sin armé,
hålla ställningarna, stå emot alla slag.

Nu kommer smekande vindar så ljumma,
med fågelsång från varje buske och gren.
Slussen i Stockholm en morgon i april,
över Djurgår'n syns ett rosa gryningssken.


Vår, kom till mej.
Fyll mitt hjärta
med värme och ljus.

Vår i luften,
skänker glädje
till varje hus.


Skogen är fylld med löften som Du ger,
att vintern är över, och längre blir var dag.
Bäcken den brusar och susar och rusar ner.
Från stugorna i dalen hörs ekot av hammarslag.

Nu kommer smekande vindar så ljumma,
med fågelsång från varje buske och gren.
Gläntan i skogen en morgon i april,
över bergets topp syns ett rosa gryningssken.


Vår, jag ser dej.
Vår, du ger mej
en känsla av ro.

Vår i luften,
skänker glädje,
ger mej tro.


Våren är fylld med löften om,
att sommar'n kommer snart med jätte steg.
Sommarsol, sommarhav, skärgårdsidyll.
Blommor i enehagen, vandra på en grusväg.

Nu kommer smekande vindar så ljumma,
med måsskri från kobbar och skär.
Guds skapelse en morgon i april,
solen stiger, den skiner, den är snart här.


Gud, tack för våren,
tack för sommar'n,
tack för Ditt liv.

Gud, Din kärlek,
med höst och vinter
hos mej bliv.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Stefan Viljehammar
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-19 10:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart skrivet. Jag sjöng när jag läste!


@nn
2011-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Bore kommer aldrig att palla med en sådan motoffensiv som den Khadaffi presterat.
2011-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar