Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fenomen....




Månen är från Italien

Jag tror att månen är från Italien

från staden Reggio Emilias utkant

den  Italienska lilla familjens ostfabrik

 

Månen är en stor parmensanost

som vänts om och om igen 

och

efter två år köpt biljetter för att 

ta sig till vår himmel för att leka

 

leka kurragömma bland höghusen 

runt Jakobsberg

nu vilar den på taket och ler hemlighetsfullt

för att plötsligt studsa ner bakom träden

och sen upp till en gren

 

Stjärnorna måste vara förvirrade

månen som inte kan bestämma sig

att vara på sin vanliga plats på himlavalvet

lysa tryggt sitt bleka sken

men stjärnorna ser människor gå sina vanliga slingor

kvällspromenader ensam, två och två, i grupper

pratande eller under tystnad

Det är ingen fara, allt är som det ska

människorna är kvar 

trots 

månen som är studsig, orange gul

 

Månen är en parmensanost

från Italien




Fri vers av Maiah VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-20 21:09



Bookmark and Share


  yta
Vilken fin text..
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP