Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mördande monster och kurrande kosmos

 

*

du kan konsten att förtrolla

mördande monster

till kurrande kosmos

 

du kan konsten att i oss bolla

alla bollar samtidigt smidigt som Lost

and Found

and Found again

 

du kan konsten att jolla som

bästa goaste vän

igen igen igen

 

du kan konsten att vara den

som scrollande genom livet

med spö av glädje snurrande

i moll och dur

 

inte ta något för givet

 

du kan konsten att förtrolla

mördande monster

till kurrande kosmos

 

kan konsten att låta skrivet

vara skrivet

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 191 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-21 21:47



Bookmark and Share


  Serapis VIP
Jag gillar allitterationerna; de känns säkra, samtidigt som de är rät läckra på sitt sätt: "kurrande kosmos"?
Jag ser det som en katt, men vilken? Schrödingers?
Det enda jag är lite osäker inför är bytet till engelska, som, för mig, stör flytet litet: jag har svårt att se någon egentlig poäng med språkbytet annat än att du vill få till rimmet: men jag kanske inte ser poängen?

Hur som haver, en inte helt oäven dikt på frivers.
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri