Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regndroppe i ett hav


I det inre av en regndroppe
tynar bort i hav
i sinnet är jag alltid barn
härinne är jag svag

lika själlöst som mitt hjärta
som inte kan finna någon ro
lika sorgliga är mina tårar
som inte har någon tro
finare än hymnen som du nynnade
är leendet du gav mig innan du for
större än orkanen som vi kämpade mot
är kärleken som blomstrade inombords

Nu är det dödstyst här i huset
kyssar ömsar hat
trädgården har vissnat
endast mörkret
stannar kvar
ser geväret
som jag ärvt ifrån min far
en kula i min skalle
sen blir allt nog bra





Fri vers av Hyonu
Läst 366 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-03-21 21:48



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
en gång flyttade jag till denna boplats
det var skog och markerna närmast var i träda
så steg de fram
blomfolken
de vilade i hennes händer
vi känner ofta att trädgården vissnar

sker det...

minns det
2011-03-22

  Ninananonia VIP
Fantasiskt bra dikt men ack så grymt slut.


Jag skulle vilja avsluta dikten med något stärkande.

tex..
men så inser jag plötsligt att livet är värt att leva.
I slutet av smärtan finner jag dig.
Du som får mitt hjärta att slå.

eller nått :)
2011-03-21

  Mow Dean VIP
du skriver verkligen så jag vill läsa nästa rad.
tungt. starkt.
tack för att du delar med dig.
du är bra.
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Hyonu
Hyonu