Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nåjdvarg

Väcker elden med ett glödkol
som jag bar i fickans nötskal
lägger det i bädd av riset
eldens rede inom stenar
Blåser ande till små lågor
ser hur värmen blir till blommor
hukar mig vid bergets brasa
väntar på att fågeln kommer

Hör hans vingslag
ser den svarta
komma till den nära grenen
slå sig ner och vila vackert
efter nattens långa flygfärd

Hör hans saga
hör på orden
hör om världen som han skådat
hör om barnskrik
hör om svärdslek
hör om kärlek
hör om drakeld

Hör om kvinnan
som kan läka
hör om huset där han varit
en bland många andra fåglar
en som tigit
en som skådat

Hör om ljuset
mitt i natten
hör om lågan
mitt på bordet
det som skapar
milda skuggor
det som flöt ur fönstergluggen

Ropar på min fullförtrogne
vargen kommer hit till klippan
viskar ord i ulvens öra
sänder honom ut
på långfärd

Gå du grå
inunder skuggan
gå till huset
långt därborta
sök och ljuset
blir din stigväg
genom dagen
genom natten

Gå med orden som jag viskat
gå och ge med vackertassen
tala om vad fågeln skådat
tala om att elden värmer

Gå och ge
med klapp på porten
gå till den
som ser
ditt inre


min varg
dit fågeln varit

Här på klippan
väntar nåjden
Elden brinner
friskt i riset




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-24 10:03



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ser granvingar andas
sluter ögon
vandrar in i denna så vackra bild... jag vet att jag ofta skriver vackert; jag vet att det ordet är ett mantra, ett livsmantra
ser liv strömma i skikt är väven
upplever lugn
visshet
värme

tack till andning vacker
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP