Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betraktelse över det negativa

 

vad ska jag göra med allt det negativa
bitterheten
besvikelsen och vreden
avunden och sorgen saknaden
ogräset som äter mig inom

jag har inte råd att nära dem av mig
självtilliten är på upphällning
livsgnistan tynar

jag borde gå ut i skogen
skrika
slå ihjäl dem med en påk mot trädstammarna
men träden har ju aldrig gjort mig ont
jag borde kanske börja boxas
eller löpträna
för att få ur mig allt

men kroppen vägrar
den är gnagd och äten
utnött

vad ska jag göra med odjuren
jag lyfter upp dem
ett och ett
betraktar dem och tycker att de krymper då
kanhända
kanske kan jag betsla vreden göra den till min
tygla den och spänna den för plogen
plöja upp ogräset  
men
jag vet inte




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-24 16:33



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Jag tycker det där med plogen låter vettigt, låta det som gör ont och känns få möta något som går att vända...det där med skriket låter också bra, varför är det inte mer ok att människan får skrika av sig lite då och då...jag tror vi behöver det!!
2011-03-26

    Den försvunna
Det där är frågor man emellanåt ställer sig. Och personligen kan jag känna rätt stor avundsjuka mot personer som kan använda sina avgrundskänslor – som t ex vrede – på ett konstruktivt sätt.

Nåja, man får väl försöka se på dem utifrån – med litet distans. Som du gör i den här sympatiskt analytiska självinventeringen.
2011-03-25

  Larz Gustafsson VIP
Du vet, Måna, du vet.
2011-03-24

  Christine Sabel
Kanske öva sig på att förlåta sig själv och andra som gjort en ont....få grodorna till att flyga....stenarna att hoppa....hitta nya kloka ord, som du redan gjort, önskar dig allt gott
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger