Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På något sätt känns den här aktuell denna vår..

http://www.wysotsky.com/1053.htm?41




Blommorna i Ingenmansland (repris)

"De skjuter vargar, ohoj, de skjuter vargar!
Nu ropar jägarna, nu ylar hundarna,
de skjuter honorna, de skjuter ungarna
och snön är röd som deras flaggor av vårt blod."

( Vladimir Vysotskij: Vargjakten.)


jag tror fortfarande på visan
Vladimir 
du lovade
- det växer blommor 
mellan skyttegravarna 

"i det land man kallar Ingen mans
växer det blommor överallt"


jag vet att visorna är sanna
alla sorters sånger
Vladimir
och att sanningen går naken
sedan lögnen stulit hennes vita klänning

jag tror dig Vladimir
men ville ändå se med egna ögon 
om  blommorna var sanna
i landet Ingen mans idag

och om de än
berusar med sin doft

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 327 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-24 19:23



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Den är absolut aktuell!! Gillar speciellt det här raderna, för visst är det ofta så, att lögnen ibland inte går att urskilja förrän det är försent.

" att sanningen går naken
sedan lögnen stulit hennes vita klänning"
2011-03-26

  Smultris
som en saga... du är så bra, så jäkla bra... och du skriver på ett sådant sätt som tilltalar mig.
2011-03-25

  Ingela Svenson VIP
Oerhört bra, man hör ylandena och sorgen så att blommorna vissnar!
2011-03-25

    Tea Alex
Drömsk text. Jag svävar som på moln. Otäckt med vargjakten.
2011-03-25

  queenia
och att sanningen går naken
sedan lögnen stulit hennes vita klänning

.. älskar dessa ord!

tack för denna resa till Ingen Mans land!!!



... som barn besökte jag en gång en äng, i Polen! Den var röd, av vallmoblomster!!! Det var den blodet från alla stupade som färgat blomstren så vackert röda, - sas det...

glömmer aldrig synen - men minns tyvärr inte vart ängen är!

*ros*
2011-03-24

  Larz Gustafsson VIP
Känner en kille som är med i bandet Volodja.
De spelar tonsatta dikter av Vysotskij.
Bl a har de spelat i Polen.
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger