Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mer skog




rot III

 

 

*

för dåtiden
gråbarks brustna

har jag redan lämnat kronan

så följer du mig ner
mot botten
följer du




ner mot bottnens bottnar
där vid källans innersta

överöst av näckros
och svanars sång

korpars skuggor och lommens klag

där ingen nuddar dåets vila
mot framtids måne

där i yttersta kapillären
skörhetens intag

 

 

 

så följer du

där sen är lika som dåtids mitt emot
blir framtid
men drömd ren från gifter
av nuets önskan



kan vi skina
som svanar

ljudande som skogens skymning
nära den eld vi bränner
för dimmorna

 

vända den krona ner


mot rot
mot rot
mot rot




följer du ner

så följer du exakt dit
där du yxade din bot i bark
tandaegg gav märke
nästgårds mitt

 

innan du gick

 

med hugg i förtvivlan och hat
som spräckte mitt gamla upp

 

kådans rännil
gråbarks blödande

 

rotens gråt
svanens förlåt för drömmar
gjorda för att skina

 

 
hämtar jag ljuset

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-24 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri