Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällsstund med en fjäril

Sover
om än jag har ögonen öppna
och svarar
på tilltal

Tänker
medan det mörka
sänker sig därute
för att tiden
behöver stillas

Lyssnar
för att höra

spanar
för att se

Känner
och tänder mig
ett ljus i kvällen
för att blinka med
ut mot det svarta
och för att höra
elden frasa

Där
i lågan
fladdrar en fjäril
och den kan inte
den kan aldrig
förtäras
den kan aldrig aldrig
försvinna

Och den fladdrar långsamt
med sina tunna vingar
i gult och rött
och den är
mycket vacker
ikväll




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-27 22:07



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Den fjärilen tar jag till mitt hjärta - sådan poesi kan heller inte förtäras, försvinna...nej aldrig heller dö. VACKERT!!
2011-03-28

  Lena Själsöga Keijser
bilden är
ljusvärldar
så fint vackert vandrar du
en böljande tyllgardin
fjäril... kanske skimrande sidengardin
tänder dig
stiger in i ditt inre
ditt inre tänder dig

vandrade i denna dag
undrade ... är fjärilar vakna nu... på vit siden jord,snö mötte jag en spindel- jo, en spindel, frågade; fryser du ej- spindeln log och kilade kvickt vidare... förundransvärt vackert
så är dina bildvävar

tack
2011-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP