Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. ridå UPP! (..och är hon inte kvar där än^^) for you




Cirkus

 

In my face, sa du

 

gärna
vart någonstans exakt
specificera tack

 

kanske invid ena näsvingen
eller månne i mungipan
varför inte just där i vecket vid ögonbrynet

det var väl det jag trodde

 

så lyser elvan vidare din väg

(hoppas du lär dig snubbeldublettens debatt
 över att ett och ett är tre om du går brevé)

för att
strax skiner spotlight och ridå hissas upp
strax en lagom tvärsför ordakupp; BRYT!

 

tystnad tystnad

låt musken spela upp

 

släpp så ridå i mörker och rikta din lykta
smyg dig sakta längs kanten
och kryp sen till mitt

 

(och du och du och du som inga ord vill ha
om ramars bryt
dig serveras tralla-la och blanklackslektyr
med undermålig jäsning för eftervärld
för här ska göras cirkus av en duett dyr)


vart vill du ha min förleäsning

 

om

 

Utveckling - som en muskel

(eller något som upprepats i samma rörelsemönster
under 200 000 arga käkbett
av effektiv plöjningsplogning i träsket)

rutin - inget nytt

(bespar mig geggan du trampar och se här;
snart blir cirkuschampagne av mäsket)

rynka ett
rynka två

elvan går mot öde som alltid
med spårrätt bredvidlöp och tytt är
redan livet


synka då din siffras röda svans

 

var det vin du ville få
eller tystnadens då i kvadrat
var det möjligen min elva ner
i spagat

 

jag ska stånga dig slät och flat sen du
spytt din ridå blöt och sågspånet bränt

 

du kan aldrig gömma dig för ett rå
som kan manégens cirkel

bakvänt och delat i två

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-31 01:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri