Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sång, en morgon

Sjunger dig snö
för att ripan vill sova
sjunger dig sol
för att björnen vill vakna
sjunger dig bäck
för renen att dricka
sjunger dig eld
för att få dig att leva

Vindar
kom

Vindar
kom

Nu är det dags
för vårtid
och smälttid

Nu är det dags
för lektid
och smektid

Nu är det dags
att vakna
vid brasan

Nu är det dags
att sjunga
med fågeln

Sjunger dig frid

Sjunger dig tid

Sjunger dig bad

Sjunger dig glad

Sjunger
och ser
och hör
och kan smaka

Sjunger dig fri
att gå
dit du önskar




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-29 09:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sjunger dig fri..., nå var fågel sjunger efter sin näbb och kråkans kraxande är dess sång - och min
2011-03-29

  Stefan Viljehammar
Vilken underbart glad och sprittande dikt,
likt en sång av Olle Adolphson.
2011-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP