Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

distansens syn å ena sidan




uppehåll

 

 

 

*

våra uppehåll ska jag vårda
som givna oss en svalka

 

vila mig belåten igenom
sluta vara arrogant
sluta fantisera

om vad som händer medan

 

våra uppehåll ska jag vårda
som dyraste gåvor
för vi behöver båda distans
så våra hjärnor får vila och hämta nytt

så våra själar får hinna i kapp
och kropparna sakna och tråna

 

våra uppehåll ska jag vårda
som dyrbaraste njutning
skapa dikter av om längtan och drömmar 

om tiden som var underbar och
undra lite om varför jag inte hittar
ett endaste fel på dig

 

våra uppehåll är en gåva

 

om vi ser det så
om vi tar det så som det är
om vi vågar bjuda den tillit vi äger

 

våra uppehåll ska jag vårda

 

som djuren får vandra
som barnen får vandra
som idéer får bära och konsten får nära
som oss-et får ta oss sin egen väg

 

genom höjder och djup bredvid andra
invid varandra
i tyglar som fritt hänger lösa

 

våra uppehåll - fabulösa

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-31 14:16



Bookmark and Share


  Hans Christian
Å, jösses så braaa ! " så våra själar får hinna i kapp...och kropparna sakna och tråna " :o)
2011-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri