Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vän

Har en vän
sedan längesen
som jag träffat
först alldeles
nu

Hennes land
är en sten och en strand
hennes bästa ord
är
du

Möten kan
göra dagen sann
och lätta vägen
till
skratt

Ord från den
som vill vara din vän
kan tända ljuset
en
natt

Och vännens tår
är ett löfte om vår
och om bäcken
som lever
fri

Ord mot ord
och syd mot nord
till ett samtal
som säger
vi

Denna dag
är tid för ett jag
men bara
om vänskap
finns

Vänner är
varför jag finns här
och möten
är allt jag
minns

Har en vän
sedan längesen
som jag träffat
först alldeles
nu

Denna vännen
är du




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-30 07:26



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Så fint du poetar om vänskap. Mellan själsfränder säger det bara "klick" och fastän kontakten kan vara ny kan båda uppleva det som om vänskapen ändå alltid funnits där på det mest naturliga sätt. Jag bokmärker din underbara dikt på studs - så vacker är den!
2011-03-31

  Lena Själsöga Keijser
möten vackra
skapar pärlandeljusens... knopparnas...
bladknoppars blomning

vackermöten
vårbäckars
porlande

skriver du

... ögonmöten i dagens sked kan skänka livsljus... ögon... ögonknoppar

vänskap
vän skapande
du väna liv blomma i din ljuslängtan
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP