Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(en gul ardenner/nordsvensk från min barndoms dagar - återkommen i en dröm)




Frej

 

 

*

det går en lös häst i mina vatten

utan minnen av tyglar och sadel

utan skänklar som skaver sig in

 

hovarna har inga skor och svansen

den hänger flytande efter

 

i de småvågorna som blir 

virrar nyfikna fiskar

i det bottenslam som rörs upp

 

långsamma steg

vaksamma steg

 

huvudet högt och blicken fäst

musklerna spelande skuggor

över nackens båge en krans

med gnistrande stjärnor på rad

 

när kom du

var kom du från

 

vart är du på väg en morgon som denna

när solen yrvaket lägger stråle på stråle

i din man

 

ett enda tecken avslöjar

dina näsborrar vibrerar

 

du är på väg

och vet vart

 

Frej

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-30 07:26



Bookmark and Share


  Thurizas
Underbart,kände hur solen rörde vid mig när jag läste.:)
2011-03-31

  Peter Olausson VIP
ett sådant möte, med en så älskad vän. Tack!
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri