Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allegori

Det är helt mörkt i rummet när jag tänder lampan. Tystnad förutom fladdret från en nattfjäril. Brevid lampan jag just tänt finns en spegel. I reflektionen ser jag lampans tvilling och i bakgrunden fjärilens irrfärd genom rummet. Den söker sig mot ljuset. På väg dit kraschar den in i spegeln. Den möter sig själv i en hetsig kollision och dimper ner på golvet. Där blir den kvar. Stilla. Efter några trevande steg flyger den igen. Närmre och närmre mot ljuset.




Fri vers av Klumpen
Läst 416 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-31 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Klumpen