Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saken är den att mitt fadderbarn bor i Gaza och dà far ju tankarna dit, men det är bara ett försök att sätta in mig i barnets situation.


ETT BARN SITTER DÄR ENSAM I GAZA

Detta barn är ledsen

Jag vet inte varför

Jag stannar, ty han gråter

Men varför gråter han för?



Jag vet att hans bror blev skjuten

Att hans syster dog i barnsäng

Att hans mamma är sjuk

Att hans pappa blev skjuten



Jag stannar upp där i Gaza

Pojken sitter där så ensam

Pojken har bara sin sjuka mamma

Pojken känner sig ansvarig



Nu sitter jag i Paris i trygghet

En trygghet han drömmer om

En trygghet han inte har rätt till

En trygghet han ser andra barn ha



De andra barnen, Israels barn

De lever i trygghet i Israel

De lever med sina familjer

De går i skolan som andra barn



Men pojken som heter Ali då?

Denna pojke sitter på gatan

Denna pojke får inte gå i skolan

Denna pojke måste ta hand om sin mamma



Han kommer ihåg när Israelerna kom

Han minns orden de sade åt dem då

Han minns att de tvingades lämna deras hem

Han minns hur han såg de andra flytta in i hans hem



Han ser de andra barnen leka med vattnet

Han har blivit tillsagd att spara på vattnet

Han gör som han är tillsagd och tvättar sig sparsamt

Han känner sig smutsig och törstig är han också



Maria Thunholm



P.S. Det här är fiktivt, men för många barn är detta en verklighet!




Fri vers (Prosapoesi) av Maria Thunholm
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-31 19:07



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
så rätt du har, att skriva om en av den moderna världens stora skamfläckar - det pågående, "eviga" terrorgreppet om Gaza från Mellanösterns enda kärnvapenmakt. Och barnen!
2011-03-31

  filosofian
Aa det är skrämmande hur det är. Det är så stora skillnader! :O
2011-03-31

  Larz Gustafsson VIP
Trygghet i Israel??
Ett land som sedan begynnelsen varit attackerat och angripit av arabiska grannländer och terroristgrupper.
2011-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm