Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gick en mil i mina skor

 

det klassiska "gå en mil i mina skor"
fick en annan innebörd för mig i kväll

jag gick en mil baklänges i mina egna skor
och såg att jag är fri
dit vill jag aldrig mera återvända

nu är jag fri från snipig vuxenmobbing
dolda härskartekniker avsnäsningar
och fri från stressen  
att försöka göra jobben bra men aldrig få respons
osynliggöras tigas ut i periferin
och fri från denna obegripliga nostalgiska
ovilja att bara gå  
"slå vantarna i bordet" - lämna skutan
där ändå ingenting fanns kvar för mig

hälsosam var milen genom gamla tidningslägg
alla bittra känslor allt jag retat upp mig på försvann
kvar fanns bara damm som yrde  
det retade som mest att nysa

frisk vårluft genom fönstret vädrar ut det sista
jag är äntligt fri att börja om 






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-01 01:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Katharsis!
2011-04-10

  walborg
Rakt igenom och rätt ut framåt så dammet yr - skön distans och en välbehövlig integritet blir vinsten.
2011-04-01

  Mr Lindemann VIP
Jag sitter i ruinerna av ett luftslott

Mina sår blöder poesi och värker ut ord

Att gå på moln kan ge rosaskimrande drömmar

Men att nå marken och gå i sjumilastövlar i längtan
när tröstlösheten

Så jag famlar i mina drömmar efter verkligheten i
en förlorad värld
det är en resa på
tusen mil och börjar med ett enda steg
2011-04-01

  Larz Gustafsson VIP
En terapeutisk promenad.
Välgörande.
2011-04-01

  Zelogath
Skönt att bli fri från saker som tyvärr är mångas vardag!
Mobbing och stress är hemskt
Men jag är glad att du lyckades gå ifrån det
Med dina skor
Applåd till dig, starka kvinna!
2011-04-01

  Johan Bergstjärna VIP
Bra talat Måna!
Uppfriskande dikt.
2011-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger